Nieuws

11 Januari 2018 – AXIS MAGAZINE

Telefoon uit Japan! Het toonaangevende Japanse design tijdschrift AXIS is op Dutch Design Week geweest. Journalist Kyoko Nakajima vertelt dat ze zes pagina’s schrijft over Daan Roosegaarde en 2 pagina’s over The Girl and the Machine. Het interview met Rosanne levert quotes op als: ‘…data will become the core of business for future fashion designers” en “If knitting machines are networked, the item can be delivered to customers throughout the world, even if the data is unique.”

20 October 2017 – RADIUS @ DUTCH DESIGN WEEK 2017

Een jaar na de presentatie van onze 3D knitwear op Dutch Design Week 2016, is The Girl and the Machine terug in Eindhoven! Middenin de voorbereidingen van onze heuse fashion-tech startup, werden we door RADIUS, de expositie voor Design Drive Tech Startups, uitgenodigd deel uit te maken van hun selectie van tien “high tech startups that are disruptive in a good way”.
Een mooie gelegenheid om ons avontuur te delen met het DDW publiek. Wij zijn op zoek naar partners, investeerders en potentiële klanten. En ja, we bereiden ons voor op nieuwe bestellingen! Dutch Design Week 2017

1 August 2017 – FASHION FOR GOOD

Het nieuwste lid van de Fashion for Good community: The Girl and the Machine!
Vanuit deze geweldige werkplek op Rokin 102 in Amsterdam, werken we verder aan het omdraaien van de modeketen met ons Knitwear-on-demand concept. Ultra Gepersonaliseerde Producten voor iedereen!

13 July 2017 – FASHION FOR GOOD – PLUG & PLAY

Okee, dus hoe ziet de echte wereld eruit? Wat heeft de industrie, die de miljoenen mensen op de wereld voorziet van kleding, te zeggen over de toekomst van mode? En over wat de rol van breiwerk daarin kan zijn? The Girl and the Machine is geselecteerd uit meer dan 200 duurzame mode startups en mag pitchen op de Plug & Play /Fashion for Good Selection Day, samen met 18 andere startups uit de hele wereld. Een mooie gelegenheid om van gedachten te wisselen met bedrijven als Gucci, H&M Group, Kering Group, C&A Foundation, Group Lafayette and vele andere invloedrijke partijen…

15 June 2017 – IMPACT HUB

Hoe ga je van design experiment naar ondernemingsplan? En niet alleen met de beste bedoelingen, maar met duurzaamheid als voorwaarde? Precies op het goede moment werden we gevraagd mee te doen aan de Impact Hub Business Model Challenge. En wie had dat gedacht: drie maanden later waren wij de winnaar!

8 juni 2017

Ondertussen staat ook onze lobby voor een 3D breilab in Nederland niet stil. Voor een initiatief als The Girl and the Machine en voor vele andere ontwerpers, bedrijven en onderzoeksinstellingen zijn lokale test-faciliteiten en kleinschalige productie enorm interessant. De breifabriek van de toekomst heet KNIT-O-MAT. Met een aantal partners werken we aan een operationeel plan en aan de financiering.

Knit-o-mat Still

 21 mei 2017 – Plannen voor een doorstart

Onze recente ervaringen verwerken we in het plan voor de toekomst van The Girl and the Machine, met als doel een structureel duurzamer modesysteem.

De grootste uitdaging is nu:

  • Een business plan. The Girl and the Machineheeft nog de status van een project. Met hulp van de Impact Hub bekijken we nu hoe een structurele aanpak eruit ziet.
  • een goed werkende online bestel-app, waarmee de kans op invoer- en rekenfouten geminimaliseerd wordt;
  • een visualisatie van het geconfigureerde kledingstuk, voordat het gemaakt wordt.

Het concept van knitwear-on-demand heeft raakvlakken met allerlei vakgebieden. Meedoen? Stuur een mailtje!

Hoe zal onze bestel-app eruit komen te zien?

12 april 2017 – Evaluatie in de fabriek

Vandaag bij de fabrikant geweest voor de evaluatie van de eerste productieronde. We hebben het hele proces en alle imperfecties doorgenomen, een leerzame bespreking. De uitkomst: knitwear-on-demand blijft voorlopig een uitdaging, maar het past in onze gedeelde toekomstvisie en we vinden het gewoon heel erg gaaf om te proberen.

Voor we verder gaan, halen we de fouten uit het systeem en doen we een kleine test-productieronde. De kandidaten voor deze test zijn klanten die behoren tot de 10%, wiens 3D gebreide kledingstuk niet gelukt is. Als na deze ronde blijkt dat we het breiproces goed in de hand hebben, komt een doorstart steeds dichterbij.

10 april 2017 – 90 % is gelukt

Uit de evaluaties tot nu toe blijkt dat de eerste productieronde in 90% van de gevallen goed is gegaan. De kledingstukken worden gemiddeld gewaardeerd met een 8.
Dit biedt perspectief, maar is nog niet goed genoeg. De ingevulde vragenlijsten geven voorlopig voldoende inspiratie ter verbetering van onze knitwear en service. En met de 10% die niet tevreden is, nemen we contact op.

4 april 2017 – Salone del Mobile

The Girl and the Machine gaat internationaal! Omdat we genomineerd waren voor de New Material Award, reizen onze samples mee met het Nieuwe Instituut naar de Salone del Mobile in Milaan.

UpdateOnePlanetCrowdSalone

 27 maart 2017 – Tevredenheids-enquetes

De evaluatieformulieren zijn verzonden. Hoe zullen de klanten de kwaliteit en de pasvorm van hun gepersonaliseerde kledingstuk beoordelen?

1 maart 2017 – eerste productieronde klaar

90% van de orders is uitgeleverd! We hebben onze klanten zelf laten bepalen hoe ze hun Illustion Knit wilden hebben. Het zijn allemaal unieke kledingstukken geworden. Blijkbaar zijn geen 2 mensen hetzelfde…

EersteProducten

 23 januari 2017 – de eerste bestellingen zijn binnen

De eerste truien zijn binnen. We gaan snel labelen, verpakken en
verzenden, naar onze eerste klanten.

Labelen

 14 januari 2017 – brei-data

Het grootste deel van de brei-data is geprogrammeerd. De Machine draait.

De nieuwe werkwijze brengt allerlei opstart-problemen met zich mee, maar de fabrikant is gelukkig bereid alles te doen wat noodzakelijk is om ons concept goed uit de verf te laten komen. We zijn tevreden dat we geen concessies gedaan hebben wat het maatwerk betreft. Daardoor kunnen we straks zien hoe een 100% gepersonaliseerd kledingstuk uit de Machine komt.

21 december 2016 – 174 unieke brei-orders

Onze jonge en avontuurlijke fabrikant in Spanje heeft zich heel wat op de hals gehaald. Zijn team van programmeurs, technici en productie-dames gaat 174 verschillende kledingstukken maken, voor in totaal 210 klanten.

Ter voorbereiding hebben wij de klant-data omgerekend naar brei-specificaties. Vanwege het grote aantal klanten hebben we deze stap nu al zoveel mogelijk geautomatiseerd. Op basis van de door ons berekende klant-data zullen in de fabriek al die unieke breiprogramma’s gemaakt worden, waarmee de Machine aangestuurd wordt.

 1 december 2016 – Crowdfunding campagne geslaagd!

De crowdfunding campagne op Oneplanetcrowd is op 14 november 2016 geëindigd. Met succes: in 30 dagen tijd hebben we voor maar liefst 31.600 euro aan pre-orders mogen schrijven! Onze dank gaat uit naar alle funders, die The Girl and the Machine in staat stellen de eerste gepersonaliseerde productie run uit te voeren.

De afgelopen weken hebben we de maten & wensen van deze ruim 200 eerste klanten verzameld, omgezet in technische data en aangeleverd aan de producent. In december wordt in de fabriek alles op zijn kop gezet om, voor het eerst, 174 individuele breiprogramma’s te maken, elk persoonlijk stuk in de juiste kleur-combinatie te breien, de juiste afwerking toe te passen en al deze producten niet per ongeluk door elkaar te halen. Vervolgens gaan we de producten labelen, verpakken en verzenden vanuit ons eigen atelier in Amsterdam.

© Lobke Leijser

  • Ga naar de facebook pagina van The Girl and the Machine by rosanne van der Meer
  • Ga naar de Pinterest pagina van The Girl and the Machine by rosanne van der Meer
  • Ga naar de instagram pagina van The Girl and the Machine by rosanne van der Meer
  • Ga naar de twitter pagina van The Girl and the Machine by rosanne van der Meer
  • E-mail The Girl and the Machine by rosanne van der Meer